Eurooplaste jaoks on põllumajandus muutunud üha tähtsamaks: maapiirkondade arengu kontekstis peavad nad põllumajandust tuleviku jaoks väga oluliseks (53%, so 7% võrra rohkem kui 2009. aastal). Valdav enamik peab väga oluliseks ka põllumajanduse ja toiduainete mitmekesisust Euroopa Liidus.

Üle 80% toetab ühise põllumajanduspoliitika peamisi eesmärke, olgu siis tegemist toiduainetega varustamise tagamise, maapiirkondade tasakaalustatuma arengu või noorte põllumajandustootjate toetamisega.

Kui võtta vaatluse alla reformimisel seatud peamised suunised, siis on elanike toetus on veelgi suurem: 91% (4% võrra varasemast rohkem) leiab, et põllumajandustootjatele antava toetuse sidumine keskkonnahoidlike põllumajandustavadega (nn keskkonnasäästlikumaks muutmise toetus) on kiiduväärt, samuti nagu toetuste õiglasem ja sihipärasem andmine (92% ehk 4% võrra rohkem kui 2009. aastal).

Enamik ELi elanikest leiab, et põllumajandustootjate toetamine on õige, ja on rahul toetuse osakaalu suurusega ELi eelarves. Põllumajandustootjatele antava toetuse suurust peab vajadustele vastavaks 45%, liiga napiks 26% ja ülemäära suureks 13%.

Tundlike põllumajanduslike majapidamiste toetamist raskete ilmastiku-, sanitaar- või majandustingimuste korral peab oluliseks 91% eurooplastest. Iga teine vastaja peab sellist toetamist väga oluliseks (48%).

64% eurooplastest on kuulnud räägitavat toetusest, mida EL ühise põllumajanduspoliitika raames põllumajandustootjatele annab. Eelmise, st 2009. aastal tehtud uuringu ajal oli ühisest põllumajanduspoliitikast üldises plaanis kuulnud ainult 41% elanikest1.

Enamik eurooplasi (61%) teab, et põllumajandusest saadav sissetulek jääb muudes majandussektorites saadavale sissetulekule alla.

Uuringust ilmneb, et eurooplased pööravad suurt tähelepanu selliste toiduainete nagu piima ja teatava liha kvaliteedile ning neil on suured ootused seoses toiduainete jälgitavusega. Suur osa küsitletuist (53%) on valmis maksma toidu eest isegi veidi kõrgemat hinda, kui toiduainete sildil on teave nende päritolu kohta.

Seoses ÜPP reformiga pidas komisjon vajalikuks korraldada ELi elanike seas uue küsitluse ühise põllumajanduspoliitika ja põllumajanduse olulisuse kohta Euroopa Liidus. Uuring tehti

Eurobaromeetri küsitlusmetoodika järgi 28 ELi liikmesriigis 23. novembrist kuni 2. detsembrini 2013 ning selle käigus küsitleti 27 919 eri sotsiaalse ja demograafilise tagapõhjaga elanikku.