800 Euroopa piisonist koosnev kari elab Poola ja Valgevene piiril asuvas Belovežje ürgmetsas, mis on kaitse all olev rahvuspark. Euroopa piison on hiljuti toodud sisse ka Lätti, Leetu, Venemaale, Ukrainasse, Rumeeniasse, Slovakkiasse, Kõrgõzstani ja Moldovasse. Plaanis on piisonid asustada ka Saksamaale ja Hollandisse. Euroopa piisonit näeb ka Tallinna loomaaias.

Ka Poolas asuv kari on kunstlikult taastatud – varem metsas elanud 700-pealine piisonikari hukkus Esimese maailmasõja ajal saksa sõdurite ja kohalike salaküttide käe läbi. Praegune kari aretati samuti seitsmest allesjäänud loomast.

11. sajandil Pürenee poolsaarelt välja surnud Euroopa raskeima maismaalooma (piison kaalub 300-920 kg) taasasustamine Hispaaniasse sai teoks looduskaitsjate kaheksa aastat kestnud töö tulmusena.

Euroopa piisaonid on ühed ürgsemad loomad imetajate peres, kes on püsinud peaaegu muutumatuna mammutite ja karvaste ninasarvikute aegadest saati. Selle liigi säilitamine on hea näide loomaaedade edukast liigikaitselisest tegevusest.