Väikest osa Craquelin'i perele kuuluvast Normandias asuvas Villequier'i külakeses elavast veisekarjast koheldakse lausa kuninglikult: laudas mängib vaikne klassikaline muusika, lehmade õlgu masseerivad elektrilised harjad ning joomise ootel on tünnide kaupa kohalikku ökoloogilist õunasiidrit.

"See on originaalne projekt, kuid loomade menüü on tasakaalus. Geneetiliselt muundatud sööta ma ei kasuta," selgitas Craquelin portaalile The Local.

“Annan neile 150 liitrit siidrit nelja kuu jooksul enne tapamajja viimist. Tonnisele veisele on see sama mis 1,5 liitrit inimesele," sõnas farmer.

Alkohol veiste söödaratsioonis pole siiski täiesti uudne idee. Veisekasvatajad nii Prantsusmaal kui Hispaanias on oma loomadele ajast aega veinitootmisjääke söötnud. Kui siidrit pole veistele teadaolevalt varem siiski joodetud.

Milles siidri mõju seisneb? Arvatakse, et see aitab rasval lihaskiudude vahele jaotuda ning parandab selle marmorsust. Õige ja õrn liha-rasva vahekord annab loomalihale eriliselt rikkaliku maitse

Craquelin, kes plaanib liha nimetada "boeuf cidré", arvab, et see saab olema tema tipptoode. Siidridieedil plaanib ta üles kasvatada vaid 15 veist korraga enam kui sajapealisest karjast. Projekt jääb farmeri sõnul väikesemahuliseks ning liha on tal plaanis müüa kohalikele restoranidele.

Esimene partii "boeuf cidré" peaks Normandia restoranide külastajate taldrikutele jõudma märtsis, kuid seda pole väga palju ning seetõttu jätkub hõrgutist tõenäoliselt vaid maikuuni.