Avaettekandes andis Baltic Agro esindaja Ants Puusta ülevaate 2015.aastal tehtust ning tutvustas 2016. aasta plaane. Puusta nimetas käesolevat aastat ehitusaastaks ning kirjeldas ühtlasi uut Baltic Agro keskust, mis peaks kerkima Jürisse.

Lisaks ettevõtte enda töötajatele pidasid esitluse ka Endla Reintam Eesti Maaülikoolist ning Maaeluministeeriumi esindaja Evelin Hillep.

Reintam esitas uudseid mõtteid seoses Pariisi Kliimakonverentsil käsitletuga. Juttu oli nii kasvuhooneefekti vähendamisest üldiselt kui ka põllumehi ees ootavatest muudatustest ning uutest võimalikest nõudmistest.

Evelin Hillep kõneles teemal „Vastutustundlik taimekaitse“. Oma ettekandes tutvustas ta integreeritud taimekaitse põhimõtteid, milleks on ennetus, vaatlus, sekkumine ning analüüs. Hillep tõi välja, et isegi juhul, kui ei osata defineerida integreeritud taimekaitse olemust, järgitakse üldjuhul neidsamu põhimõtteid oma igapäevatöös sellegipoolest. Lisaks nentis Hillep, et võrreldes muu maailmaga kasutatakse Eestis taimekaitsevahendeid suhteliselt vähe.

Niisiis ei ole ehk põllumeeste pidev sarjamine pestitsiidide liigkasutamise eest alati põhjendatud.

Tõsiste teemade vahele pakuti osalejatele ka veidi meelelahutust. Taimekasvatajaid oli kutsutud naerutama näitleja Priit Pius, kes parodeeris Pius eesti poliitikuid ning avaliku elu tegelasi.