Tegelikult oli tegemist tavaliste toiduainetega: seened, sibul, kartul, juurviljad, maitseroheline. Ent kartulipüree koos lisanditega oli paremini maitsetatud ja peenelt serveeritud. Koigi mõisakooli saalis olid kaetud lauad, mulle ümber iga klass koos klassijuhatajaga kenasti serveeritud toitu sõi. Kelneriteks olid üheksanda klassi noormehed.

Õhtul pakkus kohalik taimetoidufanaatik Kaie Altmets tikuvõileibu ja ampse, mille koostises olid taimed – naat, nõges, võililleõied. Et seedimist kiirendada, õpetasid kultuuriakadeemia noored seltskonnatantse.

Täna õpetatakse Koigi mõisa tallis, mis on renoveeritud lasteaed-põhikooli õppeköögiks ja kaasaegselt varustatud, korraldatud tippkoka õpitoas toidusõprasid, kes soovivad oma oskusi lihvida ja uute kulinaarsete saavutuste jaoks inspiratsiooni saada. 

Hommikupoolikul pakutakse mõisa peahoones kohalikke tervislikke hõrgutisi ning peahoone ümber on rohevahetus ja taimede müük.

Laupäeva jooksul toimuvad mõisa peahoones tervisliku toidu seminarid. Esimeses neist tutvustavad etnobotaanikud Renata Sõukand ja Raivo Kalle Eesti looduslikke toiduained, söödavaid taimi ja ravimtaimi ning viivad osalejad söödavaid taimi avastavale jalutuskäigule Koigi mõisa parki. Päraste seda tutvustavad toitumisspetsialistid Erle Jõemaa ja Külli Holsting umbrohusmuutisid ja toortoitu, mida saab õpitoa käigus ise teha ja maitsta.

Õhtul on avatud pop-up restoran Koigi mõisa saalis, kus pakutakse Dimitri Demjanovi valmistatud mitmekäiguline õhtusöök ning  esinevad Maarja-Liis Ilus ja Peeter Rebane.