Mäeseppa sõnul on sama teed läinud mitmed teisedki ettevõtted. Müüriku farmi naabruses asuv 200 loomaga Ebavere farm pani samuti uksed kinni. Viimsed paar aastat on üle 40 aasta põllumajandussektoris töötanud mehe hinnangul olnud tohutult närvesöövad.

„See, et põllumajanduslike majapidamiste arv taas kiiresti väheneb, annab märku, et meil ei ole praegu tegemist nn tavapärase strukturaalse muutumisega, vaid kriisiga, kus mõjutegurid ja ettevõtjate valikud on tavapärasest teistsugused,“ rääkis Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Ants-Hannes Viira.

„Kui võrdleme Eestit Läti ja Leeduga, siis võrreldes 2013. aasta lõpuga on meil piimalehmade arv vähenenud 10,7%, Leedus 5,5% ja Lätis vaid 2,5%. Samas on piima kokkuostuhinnad seal olnud madalamadki. Murelikuks teeb, et piimalehmade ja sigade arv on Eestis palju vähenenud. Turud ja turuhinnad võivad kosuda, kuid piimalehmade ja sigade arv ei taastu nii kiiresti. Seega, taastuvatest turgudest võidavad enam need, kes pole karja nii palju vähendanud,“ selgitas Viira.