Mammutehituse tegi teoks Prantsusmaa ainus sertifitseeritud Lego-ehitaja, kelleks on ettevõte SARL ERC-Briques. Traktori ehitamiseks kulus kokku 3500 töötundi.

3,5tonnine Claasi Lego traktor TractoBrick on tõeline pärl. Masin asub muuseumi suurte masinate saalis, kõrvuti peaaegu tosina ehtsa traktoriga, mis illustreerivad põllumajanduse motoriseerimise ajalugu.

Projekti idee pärineb Le Compa muuseumilt endalt. Uus püsinäitus vajas maskotti ja TractoBrick sobis selleks hästi. Oma esmaklassiliste näituste poolest kuulus muuseum asub Chartresis, umbes 80 km kaugusel Pariisist. Põllumajanduse ja agrotehnika ajalugu portreteeriv muuseum meelitab igal aastal kohale üle 50 000 külalise.

Projekti rahastasid avalikud ja eraorganisatsioonid, sealhulgas Claasi Prantsusmaa ettevõtte Claas Tractor. Lisaks toimus edukas rahakogumiskampaania, mis seatud eesmärgi kaugelt ületas.

Tänu sellele saab Le Compa muuseum korraldada häkkimismaratoni, mis toimub 2.–4. detsembril, kui 48 tunni jooksul proovivad tarkvaraarendajad TractoBrickile digitaalse elu sisse puhuda.

TractoBricki näidatakse peale Le Compa muuseumi veel septembris toimuval Prantsusmaa noortalunike festivalil Terres de Jim ja lähikuudel ka Claasi peakorteris, mis asub Harsewinkelis Saksamaal.