Monoliitbetoonist vedelsõnnikuhoidla võimaldab kõige keskkonnasõbralikumat ladustamist. Noorkarjalauta paigaldati sõnniku kogumiseks ja eemaldamiseks skreeperseadmed, jooturid, ventilatsioonisüsteem ja LED valgustid.

„Mul on hea meel, et vaatamata vahepealsetele rasketele aastatele oleme suutnud oma farmide loomade arvu peaaegu kahekordistada, luua kaasaegse töökeskkonna inimestele ja head elutingimused loomadele,” lisas Robam.

Lisaks pea miljoni euro suurusele investeeringule noorloomalauda kompleksi, valmis uus laohoone, mis tagab paremad hoiustamistingimused seemnetele ja väetistele.

Investeeringu kogumaht oli ligi miljon eurot. Sellest oli 60% Vao Agro omainvesteering ning 40% ulatuses finantseeris projekti PRIA. Laohoone investeeringumaht oli pea 300 000 eurot ja seda finantseeriti omavahenditest.

Noorloomalauda ja sõnnikuhoidla ehitaja oli Mapri Ehitus OÜ, seadmed tarnisid DeLaval OÜ ja Latter NT OÜ. Silohoidla ehitas Antaares AS.

Kokku on viimase kuue aasta jooksul investeeritud kolme farmi enam kui kümme miljonit eurot, millest umbes pool on läinud loomakasvatusse ja teine pool taimekasvatusse.

OÜ Vao Agro kuulub Austria päritolu Heinzeli pereettevõttele Emacs Agro GmbH ja on üks kolmest Eestis asuvast farmist. Vao Agrol on kokku pea 1300 looma, millest umbes 590 moodustavad piimakarja ja ülejäänud on noorloomad. Teised kaks Emacs Agro GmbH omanduses olevad Eesti farmid on enam kui 260-pealist piimakarja omav OÜ Diner ja taimekasvatusega tegelev OÜ Karu Agro.