Üks esimesi viinamarjakasvatajaid, kes tõi hobused põllule tagasi juba 1985. aastal, on 53aastane Dominique Leandre-Chevalier.

Tema suguvõsa farm asutati 1895. aastal ning tol ajal kasutasid kõik viinamarjakasvatajad kündmiseks just ja ainult hobuseid.

Hobuste peamine eelis masinate ees seisneb n-ö väiksemas jalajäljes - nad ei talla maad nii palju kui traktorid ning muld saab paremini hingata. Üks eelis on suksudel veel - hobune, kui tema eest õigesti hoolt kanda, ei lähe katki. Masinatega kipub see aga sageli juhtuma.

Leandre-Chevalier praktiseerib hobukündi kolmel hektaril. Ühtlasi on ta sellel pinnal suurendanud ka istikute tihedust - varasema 3500 asemel 33 000 ühel hektaril.

"See on iidne praktika," selgitas mees, kes toodab aastas 66 000 pudelit punast, valget ja roosat veini. Ühele põldudest on ta rajanud vanadest aegadest innustust saanuna ka ringikujulised peenrad, mida on hobusega väga hea künda.

Nüüdseks harrastavad hobukündi juba sajad Prantsusmaa viinamarjakasvatajad.