Pöördadra klassi võitjaks tuli Väike-Avi talu noorperemees Johannes Toom. Teiseks jäi mullune võitja Mart Raudsepp Väikemetsa talust, kolmandaks Aivar Pindis Kuutsemäe osaühingust. Konkurss oli suhteliselt tasavägine, esikoht edestas teist kohta ühe punktiga.

Tavaatradel oli parim Priit Haavapuu Tamme talust, külalisena osales künnimeister Kaspar Järvala.

Kohtunikud olid Taavi Võsa taimekasvatusinstituudist ning Eesti mitmekordne künnimeister pöördatradel Jüri Lai.

Parimate taludena pälvisid tänu Seedri Puhketalu ja noortalunike esindajana ABL Baltic Seeds AS. Kohalikud võitjad esitati üle-eestilisele talukonkursile.

Mõttetalgutel osalesid Mai Talvik põllumajandusministeeriumist, Roomet Sõrmus põllumajandus-kaubanduskojast ning Ivari Padar ja Arno Sild Riigikogust.

Peateemaks olid Võrumaa taluliidu tegevjuhi Marika Parve sõnul uued toetused - millal need kätte antakse ja kuidas toimivad sanktsioonid. „Teema on terav sellepärast, et määrused võeti vastu tavalisest hiljem, kui paljud põllud olid juba külvatud,“ selgitas Parv.

„Võrumaa põllumeeste mureks on ka see, kust saada nõuannet, kui taluliidus enam konsulente ei ole. Kuna Võrumaa tootjad on väikesed, siis selge on see, et kõik ei jaksa olla kursis kõigega ja just tasuta nõuannet on väga vaja,“ tõi taluliidu juht välja veel ühe mure.

Igal aastal on päeva lõpuks ka pidu peetud. „Kuna samal ajal käis Võru folklooripidu, saime osalejad ka meie rahvale esinema kutsuda, sel aastal nautisime lisaks Eesti tantsijatele ka poolekate tantsumeisterlikkust,“ kiitis Parv.