Visiidi käigus tutvusid Hiina audiitorid järelevalve üldise korraldusega veterinaar- ja toiduametis, selle kohalikus asutuses, veterinaar- ja toidulaboratooriumis ja Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS-i piimalaboris. Samuti külastati kolme piimatöötlemisettevõtet ja ühte piimafarmi. Pärteli sõnul jäid inspektorid rahule nii ettevõtete enesekontrolli kui riikliku järelevalvesüsteemi toimimisega.

Hiina inspektorite visiit on osaks Eesti ettevõtete tunnustamisprotsessist, et avada ekspordivõimalus Hiina Rahvavabariiki. Seni on veterinaar- ja toiduamet kahe aasta vältel edastanud Hiina ülevaateid valdkonna seadusandlusest ja järelevalve korraldusest. Läbiviidud auditi põhjal koostab Hiina järelevalveamet AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) kirjaliku raporti.

Jaanuaris külastas Eestit Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun, kellega koos allkirjastati Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumide vaheline koostöölepe. Eesti toidutootjad soovivad Hiina turule viia eelkõige piima-, liha- ja kalatooteid.