“Jalutamise isu kadus üsna ruttu ära, kuna maas vedelesid surnud lambad ja paistis, et kõrid olid läbi näritud. Ilmselt olid need maha murtud, kas koerte või huntide poolt,” kirjutab Tuulik oma FB kontol.

Hiiu Lehega võttis ühendust lammaste omanik Henry Laanemäe, kes ütles, et tema karjast murti reedeks 12 lammast, neljale tuli teha hädatapp, omil jalul oli seitse lammast, seitse lammast oli kadunud. Laanemäe arvas, et need võisid merre pageda ja seal uppuda. Kokku oli PRIA karjatamiskohustusega poolsaarel, mida kutsutakses Lambasaareks, 30 lammast. Poolsaart eraldas maismaast elektrikarjus, kuid Laanemäe sõnul tulid hundid seekord läbi mere. Saviselt pinnalt tuvastas Laanemäe, kes on kogenud jahimees, vähemalt kolme hundi jäljed.

Omaniku sõnul oli seekordne murdmispaik sama mis mullugi. Tookord murti enne jaanipäeva kõik poolsaarel olnud lambad, siis ostis omanik uue karja, millest 24 looma murdsid hundid oktoobri algul. “Lambaid poolsaarelt päriselt ära viia ei saa, kuna siis jääb täitmata PRIA ees võetud karjatamiskohustus,” selgitas Laanemäe.