„Oleme saanud Eesti hobumajandussektorilt ja kohalikult omavalitsuselt tugeva signaali Torisse hobumajanduse keskuse loomise toetuseks, seega saame hobumajanduskeskuse loomise protsessiga edasi minna,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Tänasel kohtumisel esindusorganisatsioonidega jõudsime ühisele seisukohale, et oktoobrikuu jooksul esitab Maaeluministeerium valitsusele uue ettepaneku Tori Hobumajanduse Keskuse loomiseks, mille asutajaliikmeteks oleksid Eesti riigi kõrval ka hobumajandussektor ja Tori vald.“

Minister Kruuse sõnul annaks Torisse rahvusvahelisel tasemel taristu loomine Eesti hobumajandussektorile võimaluse võtta osa suure ekspordipotentsiaaliga ärist. „Toril on tugev potentsiaal areneda rahvusvahelise haardega hobumajanduse keskuseks, mis tooks piirkonda täiendavaid töökohti ja aitaks kaasa Pärnumaa kui turismipiirkonna arengule,“ lisas Kruuse.

Põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban andis kohtumisel ülevaate Tori hobumajanduse keskuse loomisega seotud senistest arengutest ja hetkeseisust ning tutvustas loodava sihtasutuse põhikirja eelnõud. Sihtasutuse Tori Hobumajanduse Keskus täiendatud äriplaan ja põhikirja eelnõu on kavas esitada uuesti Vabariigi Valitsusele kinnitamiseks oktoobrikuu jooksul.

Kohtumisel osalesid Eesti Hobumajanduse Liidu, Eesti Hobusekasvatajate Seltsi, Vana-Tori Hobuse Ühingu, Eesti Ratsaspordi Liidu, Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi, Eesti Tõugu Hobuse Kasvatajate ja Aretajate Seltsi, Pärnu maavalitsuse ja Tori vallavalitsuse esindajad.