Loomakaitse liit paneb hobuste omanikele südamele, kui te vähekenegi hoolite oma suksudest, siis ärge müüge sellele inimesele oma hoolealust - kolmeaastase eesti tõugu hobuse Vincenti seisukord näitab üheselt, et Kärt-Katrin Korb ei suuda looma eest hoolitseda.

Eestimaa Loomakaitse Liit sai Vändra vallas Viluvere külas elavast nõrkenud hobusest teate selle aasta veebruaris. Looma seisund oli eluohtlik – nälginud hobune enam omal jõul tõusta ei jõudnud ja teda pidi püsti aitama rihmade ja tali abiga. Lisaks olid hobuse tagumised jalad, kube ja kõhualune väga paistes, kehal olid lamatised ja ilmselt kukkumisest tingitud vigastused.

Kolmeaastane ruun toimetati teise talli, kus ta normaalse toitmise ja ravi tagajärjel jõudsalt paraneb.

„Kui üks loomasõbralik hobusekasvataja poleks sekkunud, oleks noor Vincent tänaseks ilmselt surnud“, ütles liidu juht Heiki Valner ja lisas, et kõige rohkem paneb teda imestama ametnike suhtumine. “Hobuse seisukorrast teadsid nii vallavalitsuse kui Pärnumaa veterinaarkeskuse töötajad ja ka kohalik volitatud loomaarst, aga ilmselgelt alatoitunud ja vedelikupuuduses vaevlev loom abi ei saanud. Taoline hoolimatus ja ükskõiksus looma kannatustesse ei tekita üksnes hämmingut, vaid lausa viha!“