Eesti põllumees kiikab kaasaegsete masinate poole. Need on küll kallid, ent tegu on investeeringuga tulevikku. Juba sellepärast tasub Tartu teekond ette võtta. Sel aastal on osalevad firmad varasemaga võrreldes asja tõsisemalt võtnud. Küsitakse suuremaid pindasid ja see näitab, et madalseis maamajanduses on möödas.

Maamess koosneb neljast komponendist: tehnika, metsandus, aiandus ja Eesti toit. Tänavu võib arglikult rääkida veel ühest tahust – üha enam kogub populaarsust turism. Lisaks maatööle tahetakse ka puhata ja kodumaa kauneid paiku uudistada.

Stendidega on väljas SA Tartumaa Turism ja Ida-Virumaa. Üks tutvustab suvel Emajõe Ateenas toimuvat üleeuroopalist folkloorifestivali Europeade ja teine paljudele veel avastamata põhjarannikut, kus kõrguvad tuhamäed, asuvad puutumata Alutaguse metsad ja omapärane pankrannik.

Igaühele midagi

Kevad toob aedniku hinge rahutuse. Taas painab küsimus – mida uut aeda istutada. Istikud, lillesibulad, väetised ja muu aiakraam on kindlalt kohal.

Ka Eesti toidu sõbrad ei pea pettuma. Kõlleste kommimeistrid toovad oma tootmise Võrust kolmeks-neljaks päevaks Tartusse. Oma silmaga saab näha, kuidas valmivad käsitöökompvekid ja neid samas ka osta.

Emotsioonid on uued. Maamess on pidu kõigile. Kolmel messipäeval saavad külastajad osa peotelgi nonstop-kultuuriprogrammist, üles astub hulk esinejaid.

President Toomas Hendrik Ilves lubas ka tulla. Eelmisel aastal meeldis riigipeale siin valitsev asjalik õhkkond. Tartus näeme!