Peamine lihatootja, boeri kits on aretatud Lõuna-Aafrikas hollandi farmerite poolt 20. sajandi algul. Esimesed puhtatõulised isendid toodi Ameerika Ühendriikidesse 1993. aastal kolme entusiastliku mehe poolt. Sellest ajast alates on lihakitsede kasvatamine laienenud plahvatuslikult. 

Ameerika Boeri Kitse Seltsi andmetel on kitselihaturu mahuks USAs 150-400 miljonit dollarit aastas. Umbes 30 miljoni dollari eest imporditakse liha sisse, ülejäänud toodetakse kohapeal. Kitsekasvatus on üks kiiremini kasvavaid põllumajandusharusid Ameerika Ühendriikides. 

Kitsedele, nii nagu mitmetele teistele loomatõugudele, näiteks hobustele ja lehmadele, korraldatakse näitusi ja ülevaatusi. Hiljuti kirjutas Soome ajaleht Maaseudun Tulevaisuus 14-aastasest tütarlapsest Audrey Turnerist, kelle hobiks on kitsedega näitustel käimine. Hobi toob hea õnne korral sisse ka hunniku raha – näiteks võitis üks Audrey sõber oma kitsega möödunud aastal San Antonios peetud näitusel 75 000 dollarit. 

Audrey isa Chareles Turner oli üks kolmest mehest, kes enam kui 25 aastat tagasi esimesed boeri kitsed USA-sse importis.

Boerid on tugeva kehaehitusega ning kiire kasvuga jõulised loomad. Isased kannavad suhteliselt suuri sarvi, kuid sarved pole harvad ka emastel isenditel. Tõsi, neil on nad väiksemad. Puhtatõulised boerid on valged, punakaspruuni peaga. 

Emased boerid kaaluvad 85-105 kg, isased mõnevõrra rohkem – 90-155 kg. 

Boerid teeb väärtuslikuks seegi, et nad kohanevad uute keskkonna-tingimustega suhteliselt kiiresti.

Kitseliha on väga tervislik, sest ta on lahja ja punane. USA-s moodustavad selle tarbijatest märgatava osa riiki sisse rännanud moslemid. Ohtralt tarbitakse kitseliha ka Aasias ja Mehhikos.

Artikli koostamisel on kasutatud Internetis leiduvaid materjale.