Ühtlasi on Konekeskol jaanuaris 2019. õigus teavitada optsiooni kasutamisest, müüa ülejäänud aktsiad DAVA Agravis-le. Lisaks on pooled täiendavalt kokku leppinud Danish Agro teise tütarfirmaga, Danish Agro Machinery Holding A/S-ga, võimalusest omandada ja Konekesko võimalusest müüa Konekesko Soome põllumajandustehnika ärisuunad 2020. aasta septembri lõpuks.

Konekesko Baltikumi tütarfirmad tegelevad ehitus- ja metsamasinate ning põllumajandusmasinate impordiga, müügi ja müügijärgse hooldusega.

Tuntumad Konekesko poolt esindatavad kaubamärgid on Claas-i traktorid, kombainid ja rohusööda koristusmasinad, Ponsse metsatehnika, Kobelco roomikekskavaatorid ja Kubota miniekskavaatorid.

Kesko strateegiline eesmärk on saavutada kasv Soome jaekaubanduses, ehitus- ja materjalikäsitlusmasinate ning autode turgudel.

“Rasketehnika müügi ärisuund on arenenud tänu tugevatele partneritele ning brändidele. Vastavalt Kesko strateegilistele fookustele jätkub rasketehnika müügi ärisuund tugevnemist tulevikus osana rahvusvahelisest laiahaardega ettevõttest ning ühtlasi parandades kliendi rahulolu,” ütles Antti Meriläinen, põllumajandus- ja rasketehnika kaubanduse seenior viitsepresident.

Baltikumi osaliselt müüdavate tütarfirmade 2016. aasta auditeerimata netokäive oli €129 miljonit ja ärikasum ligikaudu €5 miljonit. DAVA Agravis omandas aktsiad ligikaudu 21 miljoni euro eest, mis on tasutud rahas lepingu sõlmimise käigus.

Optsiooni realiseerimise eelduseks, millega omandatakse kogu aktsiakapital ning äritegevus, on Konkurentsiameti poolne heakskiit ning muude lepingu tingimuste täitmine.