Kandidaate saavad esitada põllumajandusega seotud liidud, ühingud, seltsid ja organisatsioonid. Ootame kandidaate eri valdkondadest ja maakondadest. Konkursile võib esitada ka eelmiste aastate kandidaate.

“Konkursi “Aasta põllumees” eesmärk pole vaid parima põllumehe väljaselgitamine, see on oluline, et tutvustada ja väärtustada Eesti põllumeeste tööd,” toob esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Ta rõhutab, et just põllumehed hoolitsevad iga päev selle eest, et meie toidulauale jõuab värske ja kvaliteetne Eesti toit.

“Põllumehed harivad suurt osa Eestimaast, mistõttu nad kujundavad elukeskkonda põldude harimise ja maastike hooldamise kaudu. Tähtis on ka põllumajanduse keskkonnamõju – kuigi iga tegevus toob kaasa mõju loodusele, ootame, et põllumehed tegutsevad loodust säästvalt,” ütleb Sõrmus.

“Soovime konkursiga teada anda, millise rõõmu ja pingutuste saatel valmib hea Eesti toit ning kui elujõuline on elu maal. Eesti maa on kulla väärtusega, kuid inimesed seal toimetamas veel palju enamat,” räägib Maalehe peatoimetaja Andres Eilart. “Julgustan osalema ka neid tegijaid, kes pole mahtude ja mõõtude laineharjal, kuid on juba hakkama saanud näiteks tootmisuuendustega, mille käigus saame end tunda taas suurema ja sisukamana.”

Eilarti sõnul on see väärikas tiitel, millega kaasneb nii teenitud tähelepanu kui ka vastutus.

“Minu meelest on see väga äge tunnustus,” innustab kolleege aasta põllumees 2017 Margus Muld. “Osalege julgelt, ega tunnustusi palju ole, ja tore, kui esile tõstetakse!”

Kandidaatide esitamise lõpptähtaeg on 21. mai. Ettepanekud palume saata e-aadressile silja.lattemae@maaleht.ee.