Minister Kruuse tänas oma Hiina kolleegi senise hea koostöö eest Hiina põllumajandusministeeriumi ja järelevalveasutusega, mis on viinud Eesti toidu- ja veterinaarjärelevalvesüsteemi tunnustamiseni Hiina kontrolliasutuse poolt. „Viljakad põllud ja liigirikkad rohumaad ning Eestile iseloomulik mahepõllumajandusliku maa suur osakaal võimaldavad siin toota kvaliteetset piima, liha ja teravilja, millest võiks olla huvitatud ka Hiina tarbija. Tootmismahtude suurendamine neis tootegruppides tarnekindluse tagamiseks on pikaajaline töö ja julguse investeeringuteks annavad ettevõtjatele stabiilsed kaubandussuhted Hiinaga,“ lisas Kruuse.

Lisaks põllumajandusministeeriumile külastas minister Kruuse Pekingis asuvat Hiina Põllumajandusülikooli ja Hiina Põllumajandusteaduste Akadeemiat, kus kohtus teadusasutuste juhtidega.

„Samuti väljendasime kohtumisel asepõllumajandusministriga Eesti selget huvi senisest tihedamaks koostööks Hiina põllumajandusteadlastega ja partnerite leidmiseks nendes valdkondades, kus Eestil on väljapaistev suutlikkus,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Põllumajandusliku rakendusteaduse vallast leidsime Hiinaga ühise huvi loomakasvatuse, täpsemalt piimakarjakasvatuse ja tõu- ning sordiaretuse teemadel.“

Vastastikuste teaduskontaktide vahetamiseks ning teaduskoostöö edendamiseks kutsus minister Kruuse Hiina delegatsiooni osalema 2016. aastal Eestis toimuval rahvusvahelisel konverentsil AgroForum Mare Balticum ning Rahvusvahelise Seemnekontrolli Assotsiatsiooni ISTA 31. kongressil Tallinnas.