Kohtumisel arutati võimalusi Eesti eri paigus asuvate metsade vahel liikuva tehnikaga seotud seakatku leviku riskide vähendamiseks. Võimalike riskidena seakatku viiruse levimiseks uutesse piirkondadesse on esile tõstetud nii metsa ülestöötamise, metsa väljaveo, kaitsejõudude, põllumajandustehnika kui jahil kasutatava tehnika liikumist metsade vahel. Ümarlaual oli arutuse all küsimus, kui palju sellist tehnikat Eesti erinevates piirkondades asuvate metsade ja põldude vahel liigub ning kas ja kuidas toimub selle tehnika puhastamine. Eesti Maaülikooli veterinaarepidemioloogia professor Arvo Viltrop selgitas tehnika ja transpordivahenditega seotud seakatku leviku riske.

Kohtumise tulemusena otsustati, et metsatehnika osas jätkatakse arutelu võimalike meetmete ja nende mõjude täpsemaks hindamiseks.

Vabariigi valitsus kiitis 14. aprillil heaks loomatauditõrje seaduse muutmise eelnõu, mis annab võimaluse kehtestada metsas leviva taudi piiramiseks täiendavaid bioohutusnõudeid vastava taudi tõrje-eeskirjas. Hetkel on seaduse muutmise eelnõu menetlemisel riigikogus.

Loomatauditõrje seaduse muudatused on kavandatud jõustuma 1. juulil 2016. aastal.