Gennadi Skromnov on Looduskalendri välja arendamise tulemusel teinud olulist ja tulemuslikku tööd inimeste ja looduse lähendamisel. Skromnov alustas Looduskalendri projekti 2005. aastal, mis kasvas välja www.ilm.ee portaalist. Läbi aegade on käigus olnud üle 10 erineva veebikaamera koos iganädalaste harivate tekstide ja kommentaaridega. Looduskalender on omamoodi väärtusi kandev kodanikuliikumine, mis sünnib koostöös paljude vabatahtlike tõlkijate, loodusteadlastega ja IT-spetsialistide järjest uute innovatiivsete tehniliste lahendustega. Gennadi Skromnov on samuti hundiaasta idee üks autoritest ja eestvedaja.

Eesti looduskaitsemärki antakse välja 2011. aastast. Märgiga tõstetakse esile neid, kellel teeneid looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel, looduskaitse edendamisel, arendamisel ja tutvustamisel nii üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil. Tänavu said Eesti looduskaitsemärgid kotkaste ja must-toonekure uurija Urmas Sellis, lastekirjanik ja loodusloo õpetaja Harri Jõgisalu, looduskaitsepoliitika edendaja Kaja Peterson, Haanja looduspargi talunik Agu Hollo, säästva looduskasutuse edendaja Vello Vainura ja looduskaitseametnik Maie Jeeseril.

2013. aasta looduskaitsekuu teema „Pärand täis elu“ vaatleb käesolevat kultuuripärandi aastat nii öelda oma mätta otsast – looduse aspektist. Sarnane teemavalik rõhutab, et looduskaitse ning kultuuripärandi kaitse on ühe medali kaks külge, üks ilma teiseta ei toimi.