Võisteldakse meistrite, noorte- ja vabaklassis, lisaks on hobukünni võistlus.

Kes võistlevad

Meistrite klassis on kohal pöördatrade valitseja Jüri Lai ning omavahel korduvalt jõudu katsunud tavaadra meistrid Raido Kunila, Kaspar Järvala ning Indrek Zilensk, lisaks varasemad vabaklassi ja noorteklassi võitjad Priit Puuorg, Indrek Mägi, Keit Uusen ja Mark-Hubert Heil. Peakohtunik on Taavi Võsa ETKI-st.

Hobukünnil on viis võistlejat: Vello Tamm hobusega Sallina, Reelika Rätsep hobusega Sangar, Raul Tiit hobusega Kemm, Eve Haggi hobusega Vairi ning Tarmo Tähemaa hobusega Uni. Hobukünnivõistluste kohtunik on Madis Kiiver.

Toimub ka traditsiooniline VIPkünd, milles osalevad tuntud inimesed, näiteks poliitik Urmas Paet, toiduliidu juht Sirje Potisepp ning helilooja-laulja Tõnu Raadik.

Huvi pakub kindlasti traktorite tõmbevõistlus. Reedel tehakse demonstratsioonesinemisi ning laupäeval võisteldakse.

Võistustele lisandub tavakohaselt „Tehnika teeviit“ ehk põllutöö- ning teiste suurte masinate näitus-demo. Masinaid saab nii reaalses töös näha kui ka ise tööd katsetada.

Ürituste peakorraldajateks on Eesti Künniselts, Kaspar Järvala künniklubi, Kehtna vald ja Kehtna kutsehariduskeskus.

Tehnika Teeviit ja Eesti Künnimeistrivõistlused

Päevakava on tihe

Reedel kell 12.30 - OÜ Kehtna Mõisa uue loomakasvatuskompleksi avamine, traktorite paraad läbi Kehtna, pidupärja asetamine künnikivile.
13.30 - Eesti Künnimeistrivõistluste lipu heiskamine põhiplatsil; Tehnika Teeviit 2018 (põllumajandustehnika ja rasketehnika töödemonstratsioonid, kaitseväe ja päästeameti tehnika).
14 - Algab Eesti künnimeistrivõistlus kõrrepõllul: avavagu, VIP-künd.
15- Künnikoolitus (nutiader); traktorite veodemod.

Laupäeval kell 9-12:30 Eesti künnimeistrivõistlus rohumaal ning vanatehnika künnivõistlus.
11 - Hobukünni meistrivõistlus ning ekskavaatorijuhtide võistlus.
12 -Hoburakendi võistlus
13 - Traktorite veovõistlus
16 - Eesti Künnimeistrivõistluste lõpetamine, autasustamine.

Mõlemal päeval põllutehnika ja rasketehnika töödemonstratsioonid, kaitseväe ja päästeameti tehnika, vanatehnika näitus, ekskursioonid soovijatele Kehtna asutustesse ja firmadesse.