Sertifikaadi saamine kiirendab ka ettevõttesiseseid protseduure. Oilseeds on investeerinud proovide võtmise kvaliteeti ja soetanud uue analüsaatori soetusmaksumusega 50 tuhat eurot. „Sellega saame määrata kõikide kultuuride (nisu, rukis, kaer, oder, raps, rüps) kvaliteedinäitajaid,“ selgitas Patrael. Kui seni määrati ainult vilja mahukaalu, prügisust ja niiskust, siis uus analüsaator näitab ka valgu, tärklise, rasva ja kiudainete sisaldust ning tuhka ja õlisust – vastavalt sellele, mis on antud kultuuri puhul oluline.

Samuti investeeris Oilseeds töötajate koolitamisse, et teadvustada standardinõudeid ja tagada kõrget kvaliteeti teravilja käitlemisel.

Sertifikaadi andis välja sõltumatu audiitorbüroo Bureau Veritas. Sertifikaat kehtib kolm aastat, tingimuste kehtivust tuleb tõendada kord aastas.

Ostjale tagab sertifikaat, et müüdaval söödaviljal on kontrollitud niiskustase, hoiustamistemperatuur ning puhtus. Oilseeds Grupi müüdav vili kuivatatakse kahes kuivatis. Hiljuti renoveeritud Vahenurme kuivati maht võimaldab nüüd töödelda kuni 250 tonni vilja ööpäevas, kust see kohe edasi laevadele liigub. Pikemalt saab vilja hoiustada Sauga elevaatoris.

Eesti kapitalil põhinev AS Oilseeds Trade on kasvanud üheks Eesti suurimaks põllumajandusettevõtteks. Firma mullune käive oli 50 miljonit eurot, suurenedes aastaga ligi kahekordseks.

Oilseeds kaubamärgi alla koondunud AS Oilseeds Trade, Oilseeds Agro OÜ ning OÜ Jatiina pakuvad kõike vajalikku põllumehele alates seemnetest, väetistest ja taimekaitsevahenditest põllumajandusmasinate ja nõustamiseni.