2013. aastal sõlmis sihtasutus 323 tagatislepingut tagamiskohustusega 31,8 miljonit eurot. Tagatise keskmine suurus oli 98,5 tuhat eurot. Sihtasutuse tagatisportfell möödunud aasta lõpul oli 52,87 miljonit eurot.

Valdkonniti sõlmiti tagatislepinguid enim põllumajanduses, järgnesid bioenergeetika-, kaubandus- ja kalandusettevõtted.

2013. aastal laenati kokku 9,4 miljonit eurot, millest 3,6 miljonit eurot oli Kalandusfondi rahastatud laen vesiviljelusega tegelevatele ettevõtjatele.

„Hea meel on, et maapiirkonna ettevõtted jätkasid eelmisel aastal jõudsalt investeerimist, mis kaudselt kajastub ka meie tagatisportfelli kasvus,“ tõdes Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Lisaks põhitegevusele aitab Maaelu Edendamise Sihtasutus kujundada maaelu mainet ning koordineerib Eesti põllu- ja maamajanduse nõuandesüsteemi.

2013. aastal andis sihtasutus maamajanduslike kutseõppeasutuste õpilastele õppetoetust 106 700 eurot, tunnustas parimaid maamajanduseriala õpilasi ja parimat õpetajat ning andis välja parima piima- ja lihaveisekasvataja aunimetused. Parimaid Eesti Maaülikooli üliõpilasi toetati ühekordse stipendiumiga.