Maalehe Mess

Maaleht korraldab oma messi koos Eesti Näitustega 26.–28. septembrini Tallinnas. “See on kaasaegsete ja mitmekesiste võimalustega keskus, mis võimaldab luua maa­ettevõtjate ja maaelu edendajate vahel otsekontakte, annab sünergiat erinevate meediakanalite ning meediumide vahel ja koondab suurt turgu,” ütles Maalehe peatoimetaja Andres Eilart.

Tema sõnul on Eestis vajadus messi järele, kus maaettevõtjad, maamajandajad ning kõik seonduvad ärid saaksid senisest paremini otsekontakte, kiireid vastuseid oma küsimustele ja mis koondaks messi–meedia vahelise ekspertiisi ning sünergia.

Maalehe mess on praktiline, kuna pakub suhtlust B2B (business to business ehk ettevõttelt ettevõttele) suunal, kasulikke otsekontakte, tutvustab uusi ja efektiivseid lahendusi.

“Kajastame ja turundame messi kõikides oma kanalites ja eriväljaannetes, mis on ühtlasi Eesti suurimad,” lisas Eilart.

Eesti Põllumajanduse Aastanäitus

Eesti Põllumajanduse Aastanäituse ehk EPA korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) 31. oktoobril ja 1. novembril Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Nagu selgitas EPKK juht Roomet Sõrmus, on messi eesmärk pakkuda efektiivset äri- ning teabekeskkonda põllumajandussektoris aktiivselt tegutsevatele ettevõtjatele. “Oleme lähtunud oma liikmete ettepanekutest ja soovidest,” selgitas Sõrmus. Tema kinnitusel on EPA sünni juures olnud Eesti juhtivad põllumehed ja põllumajandussektorile teenuseid pakkuvad ettevõtjad.

Töögrupp on koos käinud aasta aega. “Selle sündmuse loovad sektoris tegutsevad ettevõtjad ise vastavalt oma vajadustele,” lisas ta. Messi võtab kokku lõikuspidu.

Maamess

Nagu ikka, toimub ka kevadine Maamess 25.–27. aprillini.

Esimese põllumajandusteemalise messi korraldas AS Tartu Näitused 1993. aastal. Maamessi raames peetakse 27. rahvusvaheline põllumajandusnäitus, 25. rahvusvaheline puidutöötlemis- ja metsandusnäitus, 25. toidumess ning 21. aiandusnäitus.