Eesti riik on tänavu veebruaris maksnud piimatootjatele toetuseks 4 miljonit eurot, järgmise aasta riigieelarvesse on plaanitud põllumajandussektorile 4,6 miljonit eurot. „Samuti vaatame üle riigieelarve võimalused, et veel tänavu täiendavalt toetada raskustes sektoreid. Selge on aga see, et põllumajandussektor vajab tänavu ka üle-euroopalist abipaketti,“ ütles maaeluminister.

Minister selgitas, et Eesti toetab EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus erakorralist suunatud abi sealiha- ja piimatootjatele kõige rohkem kannatada saanud piirkondades ning ületootmise vähendamist motiveerivaid meetmeid, arvestades seejuures nende liikmesriikide olukorda, kus piimakarja vähenemine on juba aset leidnud.

Lisaks põllumajandussektori turuolukorrale käsitletakse kohtumisel EL ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamist ja rahvusvahelise põllumajandustoodetega kauplemisega seotud küsimusi.

Maaeluministrit saadavad nõukogu istungil põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, toiduohutuse ning kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja asetäitja Annemari Paas.