Kui sinul, hea messikülastaja, on mure oma koduaias, rõdul või aknalaual kasvavate köögi- ja aedviljadega, siis tule ja küsi spetsialisti käest!

Kartuliraamatu autori, 1971. aastast Sakus Eesti Maaviljeluse Instituudis teadurina töötava Luule Tartlani põhiliseks uurimisvaldkonnaks on kartuli kvaliteet ja agrotehnilised võtted.

Salatiraamatu autori,1983. aastast Räpina Aianduskoolis õpetajana töötava Tiina Paasiku huviks on uute köögiviljaliikide ja -sortide kasvatamine ning nende tutvustamine. Tema sulest on ilmunud mitmeid raamatuid köögiviljade kasvatamisest.

Suvelille raamatu autor Merike Aomets on lõpetanud  Räpina Sovhoostehnikumi ja Eesti Põllumajandusülikooli agronoomia teaduskonna. Enam on teda köitnud lilled, mida saab otse peenrale külvata. Nendega on ta tegelenud palju aastaid. Aomets on ise kasvatanud kõiki raamatus tutvustatavaid suvelilli.

Tomatiraamatu autor, 1992. aastast Jõgeva Sordiaretuse Instituudi teadurina töötav Ingrid Bender on Eestis üks juhtivaid tomatikasvatuse eksperte. Ta on uurinud võimalusi tomatite mahekasvatuseks ja tomati kasvatamiseks kütteta kasvuhoones, lisaks on ta Eestis aretatud sortidest populaarseima tomatisordi ’Malle’ kaasautor.

Õunaraamatu autor Krista Tiirmaa on õppinud Eesti Maaülikooli bakalaureuseõppes põllumajandussaaduste tootmist ja turustamist ning magistriõppes aiandust. Ta on tegelenud õunakasvatusega alates 2001. aastast. Ta on töötanud Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskuses puuviljanduse teadurina. Hetkel tegutseb aianduse konsulendina ja aiandusettevõtte juhina.


Ajakava

Neljapäev 24. aprill
12–13 Luule Tartlan “Kartuliraamat”
14–15 Ingrid Bender “Tomatiraamat”
Reede 25. aprill
11–12 Krista Tiirmaa “Õunaraamat”
14–15 Tiina Paasik “Salatiraamat”
Laupäev 26. aprill
12–13 Merike Aomets “Suvelille raamat”
14–15 Tiina Paasik “Salatiraamat”