Juba neljapäeval jalutasid messil vastu aasta põllumehed Jaan Metsamaa, Tõnu Post, Romet Rässa, Avo Samarüütel, Jaak Läänemets ja kindlasti oli neid seal veel. Lisaks põllumeeste juhid Roomet Sõrmus, Mae Alviste jmt, aasta põllumehe nominendid, nagu Hannes Isand, mullune parim taimekasvataja Raivo Sell, viljelusvõistluse võitja Kaido Kirst…. Loetelu võiks jätkata lehekülje lõpuni.

Mida otsiti?

Valitsev aasta põllumees Jaan Metsamaa Harjumaalt

Tegin esialgu ringi platsile peale ja siis hakkasin vaatama seda, mida mul vaja on.

Mul on kaheksa deLavali robotiga laut. DeLavalil on välja töötatud uus robotkäsi, mis näitab udarat ruumiliselt, kuna seal on 3D kaamera. See leiab nisad mitu korda kiiremini üles ning seega peaks lüpsikiirus ning roboti jõudlus tunduvalt suurenema.

Kahjuks aga on nii, et see 3D kaamera on loodud uut tüüpi lüpsiroboti jaoks. Nii et vanematele seda peale panna ei saa, vaid peab uue roboti ostma.

Viljelusvõistluse mitmekordne võitja Kaido Kirst Saaremaalt

Vaatasin seekord hoopis metsatehnikat. Olen viimastel aastatel puhastanud sööti jäänud põlde ja olemasolevaid maid laiendanud. Puidu ja võsa oleme siis hakkinud. Varem maksti hakke eest vähe,aga nüüd on hind paremaks läinud, sellepärast mõtlesin, et sellesse tehnikasse tuleks ka investeerida.

Kaido Kirst

Aasta põllumehe nominent aastast 2010 Hannes Isand Surjust

Meil on korralik uus laut, ehitatud aastal 2008. Muidu on kõik hästi, aga ehitades ei pannud me lauta ventilaatoreid. Siis tundus, et pole vaja. Eelmine suvi aga näitas, et lauta on siiski vaja ka ventilaatoreid ja neid nüüd otsimegi.

Hannes Isand

Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste

Näe, millise ägeda asja ma toidutelgist sain – Põlvamaa toiduvõrgustiku Põlvamaa rohelisem märk parkimiskella! Elasin ise ka palju aastaid Põlvamaa serval ning töötasin seal, see on vahva asjake ka nüüd, kui olen sealt ära, auto peale panna.

Mae Alviste