Ristimäe talu oli messile tulnud ka kolm päeva tagasi valmistatud värskete hapukurkidega, aga need läksid nagu soojad saiad ja said reede lõuna ajal otsa. See-eest jätkus soolakurke, meekurke ja küüslaugu ja mädarõikaga purki pandud võiriisikaid.

Sealsamas kõrval pakkus Esko talu enda valmistatud juustu. Uudistootena oli messile võetud kaasa imemaitsvat õunapuu suitsuga suitsutatud juustu.

Ka Nopri meierei oli väljas uudistootega - poolkõva juust oli valminud kuus nädalat. Seda juustu saab Nopri peremehe Tiit Niilo sõnul osta pealinna kauplustest - Stockmannist, kaubamajast ja Prismast. "Mujal on sissesaamistseremoonia pikem," lisas Niilo.

Messile oli Nopri talu lisaks kohupiimakreemidele, jogurtitele, juustule ja sõirale toonud ka Talovõid. Seda toodet poest ei leia, kuid Maamessil on soovijatel võimalik ehtsat taluvõid osta 65-kroonise kilohinnaga.

Tartumaal Haagel tegutsev veetootja Plaines pakkus EPKK boksis degusteerimiseks lauavett. Ettevõte toodab nii gaseeritud kui gaseerimata, maitsestatud ja maitsestamata vett, kokku seitset sorti.

Veeturul käib suurte tootjate vahel tihe rebimine ja väikestel on selle võrra raskem kaubanduskettidesse pääseda, tunnistas müügi- ja turundusjuht Henri Lehtsaar. Seetõttu pole nende toodangut püsivalt poeriiulitelt saada olnud.

Plainesi vett saab praegu osta Comarketitest. Alates maikuust peaks Selveritesse tulema müügile Plainesi toodetud Point´i nime kandev vesi, mis on 1,5- ja 5-liitristes pudelites.

Magusama poole pealt olid ka sel aastal šokolaaditahvlite ja -kommidega messil väljas Kõlleste kommimeistrid. Tänavu on juba tuttavad taruvaiguga šokolaadid saanud selga uue kuue, lisaks on täiendatud sortimenti suira-, riivleiva-, kadakamarja-, sibula- ja küüslaugumaitselise šokolaadiga.

"Minu lemmik on riivleivaga šokolaad, mis on musta teega imehea," ütles müügiesindaja Liina Virolainen. Ka kommid on saanud uued pakendid ning uudistooteks on viskiga pralineekommid.

Maamess on avatud neljapäevast laupäevani Tartu näitustel.