“Tänu RMK kinnitusele saavad inimesed kindla teadmise, et riigimetsa marjad, seened ja muud saadused on tõesti puhtad. See on üks olulisi samme selles suunas, et saaksime Eestist üheskoos maheriigi luua, ehk isegi esimese maailmas,” selgitas Mahe-Eesti eestvedaja Krista Kulderknup.

„Maailm astub üha enam loodusega tasakaalustatud tegutsemise suunas, ja nii kinnitab ka mahe eluviis aina enam kanda. Usun, et siin tasub ka Eestis riigi tasandil mõelda ja tegutseda. Mitmed riigid juba liiguvad selles suunas, et kogu majandamine mahedaks muuta, kuid paljudel on seda raske saavutada. Meil on aga niivõrd palju eeldusi olemas. Siin on rohkelt puhast loodust, Eesti mahepõllumajandusliku maa osakaal on juba tänaseks meid Euroopas kolmandale kohale viinud, mahetootjaid tuleb iga aastaga üha juurde ning me oleme väike ja noor riik, kus on lihtne uuendusi ellu viia. Meil on tõesti küllaga eeldusi, et maheriigiks saada,“ rääkis Kulderknup algatuse taustast.

“Lisaks sellele, et mahe eluviis hoiab meie loodust ja inimeste tervist, mõjutab see inimeste heaolu ka majanduslikus plaanis. Maheriigi tiitel annaks paljudele Eesti ettevõtjatele mujal maailmas selge ja tugeva konkurentsieelise. Saaksime oma riiki tervikuna väga erilisel moel tutvustada, mis tooks siia nii uusi huvilisi kui külastajaid. Kõik see toob lisatulu ka meie inimeste rahakotti,” tõi Krista Kulderknup välja maheriigi kasulikkuse.