Kampaania toetub uutele Eurobaromeetri andmetele, mille põhjal usuvad 94% Euroopa kodanikest, et farmiloomade heaolu kaitsmine on oluline. 82% arvavad, et neid tuleks kaitsta paremini, kui seda tehakse praegu ning 64% soovivad farmiloomade kohtlemise kohta rohkem infot saada.

Euroopa Liidu juures tegutseva lobiorganisatsiooni Eurogroup for Animals direktori Reineke Hameleersi sõnul paljastas kampaania ebainimlikud tingimused, milles loomi transporditakse.

“Euroopa Liit ei saa ignoreerida enam kui miljonit inimest, kes tahavad lõpetada elustranspordi käigus loomadele ebavajaliku valu ja kannatuste põhjustamise. Praegune euroliidu transpordiseadus teeb loomade heaolu kohalt järeleandmisi. Nüüd on aeg komisjonil oma tööd parandada ja ebainimlik elusloomade pikamaatransport lõpetada,” ütles Hameleers.

Veiste transportimine. Foto on illustratiivne.

Sel aastal aktiveerusid europarlamendi liikmed, liikmesriikide ja komisjoni ametnikud kampaania käigus avaldatud mõjusa videomaterjali peale, mis näitas Euroopa loomade heaolu puudutavate ja rahvusvaheliste elusloomade transporti EL-ist Türki, Lähis-Idasse ja Põhja-Aafrikasse reguleerivate kokkulepete rikkumist ja loomade tapmist. Uurimise käigus paljastati ametnike ebaõnnestumine elusloomade transpordi jälgimisel EL-i piiridel.

Käesoleva aasta teises pooles antakse kogutud allkirjad üle Euroopa Komisjonile.