„Läbirääkimiste eesmärk on olnud leida Eesti piimatoodetele uus püsiv eksporditurg ning Jaapan on olnud meie sihtmärk,“ ütles väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, kelle sõnul on Marubeni korporatsiooniga Eestil varasemast koostööst head sidemed ning see on läbirääkimiste protsessi oluliselt kiirendanud.

„Alustasime läbirääkimisi Marubeni kontserniga septembris, nende esindajad on käinud tutvumas Eesti piimatööstustega, jäänud meie toodete kvaliteediga rahule ning tänaseks oleme jõudnud reaalsetele tulemustele väga lähedale,“ kommenteeris Anne Sulling.

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas kohtub käesoleval nädala Tokios ja Osakas ka lõppostjatega, kes on huvitatud nii Eesti juustu kui ka demineraliseeritud vadakupulbri ostmisest.

„Eesti piimatöösturid on otsinud mitu kuud uusi turge ja see tegevus jätkub. Loodan väga, et kui ühel ettevõttel õnnestub Jaapanis kanda kinnitada, on teistel juba lihtsam sellele turule jõuda,“ märkis Jaanus Murakas. „E-Piim on valmis Jaapanisse müüma 5000 tonni juustu aastas ja sama suure koguse vadakupulbrit,“ täpsustas Murakas piimatoodete potentsiaalseid koguseid.

Marubeni Corporation on Jaapani vanimaid kontserne, mille käive oli viimasel majandusaastal 132,4 mld USA dollarit ja puhaskasum 2 mld USA dollarit. Marubenil on kokku 120 esindust rohkem kui 65 riigis. Korporatsioon tegutseb 12 erinevas tööstussektoris, alates toiduainetetööstusest ja lõpetades energeetika- ja metallitööstusega.