Aastatel 2014–2020 toetatakse konkurentsivõime tõstmiseks investeeringute tegemist nii tootmise kui ka töötlemise tõhustamiseks. „Meie toidusektori edu võti on toodangu praegusest suurem väärindamine, et kauba eest saaks küsida ka eksporditurgudel paremat hinda,“ rääkis Padar.

„Järgmise kuue aasta jooksul on Eestil põllumajanduse- ja maaelu arendamiseks ligi kaks miljardit eurot. Selle kasutamisel peame näitama üles suurt ettenägelikkust.“

Padari sõnul tuleb hoolitseda, et kontsentreeruvas põllumajandustootmises säiliksid ka väiksemad tootmised ja peretalud.

„Põllumajandusmaastikule peavad mahtuma nii suured kui väikesed. See tagab maapiirkonna ühtlasema arengu. Seepärast oleme järgmisel toetusperioodil loonud väiketootjatele investeeringute tegemiseks rea võimalusi,“ toonitas Padar.

Paides anti täna avalöök üle Eesti toimuvale infopäevade sarjale, kus enam kui tuhandele põllumajandustootjale tutvustatakse perioodi 2014 – 2020 põllumajandus- ja maaelutoetusi. Kokku toetatakse põllumehi ja maaettevõtjaid kuue aasta jooksul erinevate meetmete raames ligi kahe miljardi euroga.