Esimene samm – eesmärgi seadmine lemmikule (ja teile endale)

Kaaluge loom, et teada saada algkaal. Eesmärgiks oleva kaalu ütleb teile loomaarst.

Teadvustage endale, et ideaalkaalu saavutamiseks läheb vaja aega. Rehkendage välja võimalik soovitud kaalu saavutamiseks kuluv aeg või laske seda teha oma loomaarstil.

Seadke endale väljakutset pakkuvad, kuid saavutatavad lühiajalised eesmärgid.

Teine samm – sobiva toidu valik ja toidunormi väljaarvutamine

Valige loomaarsti abiga koerale sobiv toit. Toidu valik oleneb sellest, kas loomal on vaja kaalust alla võtta või säilitada soovitud kaal. Light-märgistusega toidud ei sobi kaalu alandamiseks, vaid saavutatud ideaalkaalu hoidmiseks loomadel, kellel on kalduvus ülekaalule. Kaalu langetamiseks sobivad ikkagi ainult spetsiaalsed dieedid.

Valik kuiva toidu ja konservide vahel sõltub looma vajadustest ja omaniku eelistustest.

Laske loomaarstil välja arvutada vajalikud toidukogused. Selleks, et kindlaks määrata päevased toidukogused, kasutab arst toitmisõpikuid ning toidupakendil olevaid instruktsioone.

Jagage päevane toidukogus portsjoniteks. Päevase toidukoguse jagamine mitmeks söögikorraks suurendab seedimisele minevat energiakulu ning tagab tõhusama kaalu langetamise. Samuti on loomal tunne, et ta on saanud rohkem süüa.

Kolmas samm – treeningplaani koostamine

Sobiva koormuse teie lemmikule määrab loomaarst. Koostage selline koormusprogramm, mida nii loom kui ka teie ise olete suuteline täitma.

Seda, kas teie koer on tervislikus kehakaalus ning kuidas tema kehalist koormust suurendada, saab lugeda ajakirjast Lemmik.