Karo Mets- Tubli metsakasvataja

Heli Vahing- Tubli talukultuuri hoidja

Merit Kvatš - Tubli tulevikku vaataja

Agu Takis - Kogukonda hoidev metsaomanik

Eesti Erametsaliidu korraldatav metsamajandajate konkurss viib edasi üle 20 aasta toimunud talumetsamajandajate konkursi traditsioone uues võtmes. Konkursi auhinnad, sealhulgas mootorsae võitjale, pani välja STIHL.

Kolm aastat tagasi nime muutnud konkurss on mõeldud kõigile metsaomanikele, kes majandavad oma metsi vastutustundlikult. Sel aastal osales konkursil viis metsaomanikku, kelle seas oli ka üks metsandusettevõte.

Tunnustatud metsaomanikke iseloomustab läbimõeldud tegevus ning tihe koostöö metsaühistutega. Kõik tänavused osalejad on aktiivsed metsaühistute liikmed, panustades läbi selle metsaomanike ühistegevusse.

Konkursi hindamiskomisjoni liige Aira Toss tõi välja selle, et metsamajandajate konkurss toob ilmekalt esile erinevad suunad taasisesesivumise järgses Eesti erametsanduses. „Meie riigis on tublisid metsandusettevõtteid, kus töötavad haritud metsandusspetsialistid ning tehakse läbimõelduid investeeringuid metsakasvatusse ning metsamaaparandusse ja samas on väga elujõulisi näiteid põlvkondade ülesest traditsioone austavast peremetsandusest. Rõõmu teeb see, et mõlemad suunad on leidnud ühisosa metsaühistutes.“

Kokkutulnud külastasid eelmise aasta parima metsamajandaja Tõnu Mändla metsi ning tutvusid Valgamaa tormikahjudega.