Umbes pool taotlustest on esitatud elektrooniliselt e-PRIAs (võrdluseks: mullu samaks ajaks alla neljandiku). PRIA ja nõuandeteenistuse konsulendid on tänavu kevadel klientidele aktiivselt e-PRIAt tutvustanud ja pakkunud tasuta nõustamisteenust – see ongi tinginud e-PRIA kasutajate arvu tõusu.

Taotluste vastuvõtu põhiperioodi viimastel päevadel tekivad PRIA maakondlikes teenindusbüroodes paratamatult järjekorrad. PRIA soovitab järjekorras ootamise asemel täita taotluse e-PRIAs, mis on kasutatav ööpäevaringselt. Kes siiski eelistab taotluse esitada büroos, neil palub PRIA dokumendid eelnevalt ära täita.

Taotletavate toetuste täpsete nõuetega saab tutvuda meetmete määruste ja PRIA kodulehe www.pria.ee abil; koduleht juhatab ka e-PRIAsse. Lisateavet saab infotelefonil 737 7679.

Taotlusi saab pärast 21. maid esitada hilinenult veel 16. juunini, aga siis väheneb toetusesumma 1% iga hilinetud tööpäeva kohta. Kellel on 21. maiks taotlus esitatud, saab 16. juunini põldude kohta andmeid lisada, ilma et rakenduks summa vähenemine.