Süüteoteate kohaselt on ettevõtte äritegevuses võimalikult tuvastatavad kelmuse, dokumentide võltsimise, võltsitud dokumendi kasutamise ning raamatupidamise korraldamise nõuete teadva rikkumise tunnused (karistusseaduse paragrahvid (§-d 209, 344, 345 ja 381-1).

Tänases Eesti Päevalehes ütleb Mulgi Õuna tegevjuht, suusatajana tuntud Aivar Rehemaa, et ettevõte pakub talle tööd ja leiba alates juulikust, kuid maksuameti andmed "leiva pakkumist" kolmandas kvartalis ei näita – tööjõumakse pole Mulgi Õun selles kvartalis tasunud sentigi.

Käesoleva aasta kolmanda kvartali viimase kuupäeva ehk 30. septembri seisuga on töötajate registrisse kantud kolm OÜ Mulgi Õun töötajat.

Maaleht kirjutas üle-eelmisel nädalal, et algul ‘Kuldreneti’ ja seejärel ‘Reneti’ nime kandvad õunad ilmusid poodidesse müügile novembris.

Põllumajandusameti kontrollkäigul selgus, et õunad on kokku ostetud ja nende turustaja ei osanud sordinime öelda.

Õunad ´Renett´ ja ´Kuldrenett´, millel oli märgitud Eesti päritolu, peavad olema tänaseks müügilt kõrvaldatud, sest müüdavate õunte eestimaine päritolu ei ole tõendatud. Samuti ei ole olemas sorti ‘Renett’ ega ka ‘Kuldrenett’.

Põllumajandusameti hinnangul ei ole kahtlusaluse partii õunad inimese elule ohtlikud.