Ühise põllumajanduspoliitika reform on aga suur ülesanne, mida eesistujariik Taani ei kavatse käesoleval poolaastal lõpetada – Taani valmistab töö ette järgmistele eesistujariikidele. „Meie ülesanne on rajada vundament, millele tuleks ehitada [nende reformide] maja,” ütles Taani toiduainete-, põllumajandus- ja kalandusminister Mette Gjerskov.

Eesistujariik usub, et üks lahendustest keskkonnasõbralikuma ja säästvama põllumajanduse saavutamiseks võiks olla keskkonna-, loodus- ja kliimasõbralike põllumajandustootmise meetodite kasutamine.

Need saaks välja arendada innovatsiooni ja teadusuuringute abil põllumajanduses. Nii võiks näiteks põllumajandustoetusi suunata tulevikus sellistele tegevustele nagu biogaasitehaste ja sarnaste keskkonnasõbralike lahenduste arendamine.

Taani ja Euroopa Komisjon korraldavad 7. märtsil 2012 konverentsi innovatsiooni ja teadusuuringute kohta põllumajanduses.

Toidu- ja veterinaarküsimustes pöörab eesistujariik keskset tähelepanu õigusaktidele, mis puudutavad imikutoitu ja meditsiiniliseks eriotstarbeks ette nähtud toiduaineid, põllumajandustoodete kvaliteedisüsteeme ja kaubandusstandardeid (nn kvaliteedipakett) ning mahepõllumajandust.

Erilist rõhku asetatakse liha kontrollimise moderniseerimisele ja antimikroobse resistentsuse küsimusele, samuti antimikroobikumide kasutamisele nii inim- kui ka veterinaarmeditsiinis.

Lisaks on loomakaitse eesistujariik Taani selge prioriteet, seega kaalub nõukogu 23. jaanuaril toimunud nõukogu istungil komisjoni poolt esitatud uut loomade heaolu strateegiat. Eesistujariik korraldab koos komisjoniga 29. veebruarist 1. märtsini toimuva rahvusvahelise konverentsi „ELi loomade heaolu 2012.–2015. aasta strateegia”

Seoses kalanduspoliitika reformiga kavatseb nõukogu lõpetada arutelu reformipaketi üle, mis koosneb uuest algmäärusest, uuest ühisest turukorraldusest ning uuest 2014.–2020. aasta Euroopa Merendus- ja Kalandusfondist.

Üks eesistujariigi põhieesmärke on vähendada soovimatu püügi hulka ja lõpetada vette tagasi laskmine.

Horvaatia delegatsioon osales nõukogu istungil aktiivse vaatlejana.