Ootame Maalehe ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja konkursil “Aasta põllumees” aktiivset kaasalöömist talu- ja tootjate liitudelt, et nad oma piirkonna tublimaid põllumehi konkursile esitamisega tunnustaksid.

“Vaadake, kui palju kultuuritegelasi igal aastal preemiatele esitatakse, hiilgus ja sära ümberringi! Samas põllumees teeb iga päev rasket tööd, aga tunnustust ei tule kusagilt,” kritiseerib Jaagumäe talu peremees Mart Timmi, kes pälvis aasta põllumehe tiitli kümme aastat tagasi.

“Kui seda konkurssi poleks, jääksime avalikkuse silmis kolmanda järgu inimesteks, ja kultuur – see on siis esimene järk,” lisab Timmi.

“See konkurss tõstab esile põllumajandusettevõtjat ning on väga suur tunnustus ka kõigile töötajatele, kes selles ettevõttes tööd teevad, nii on konkursi haare hoopis laiem,” toob esile mullune aasta põllumees Jaan Metsamaa.

“Ma kindlasti soovitan konkureerida aasta põllumehe tiitlile. See on tunnustus inimeste tööle ja sellega reklaamime ka maaelu,” innustab 2017. aasta tiitlivõitja Margus Muld.

Konkursile saavad kandidaate esitada põllumajandusega seotud liidud, ühingud, seltsid ja organisatsioonid. Ootame kandidaate põllumajanduse eri valdkondadest ja maakondadest. Kandidaatide esitamise viimane päev on 20. mai. Ettepanekud palume saata Maalehe toimetusse märgusõnaga “Aasta põllumees” või e-postiga silja.lattemae@maaleht.ee. Ettepanekule lisada lühike põhjendus, miks kandidaat tiitlit väärt on.