Duchy Home Farm´is kasutatakse vaid orgaanilisi materjale, vesi on korduvkasutuses, niitusid ja neil kasvavaid puid hooldavad-trimmivad lambad ning veised. Majapidamine läks täies ulatuses mahetootmisele üle 1986. aastal, sest kuninglik kõrgus otsustas näidata, et kasu saavad sellisest majandamisviisist nii keskkond kui äri.

Farmis kasvatatakse mitmeid ohustatud tõugu koduloomi: suured mustad sead, briti valged, gloucesteri, iiri ja šetlandi veised, cotswoldi ja hebriidi lambad. Prints Charles on Briti Haruldaste Tõugude Ühingu patroon, kes on aastaid töötanud selle nimel, et ohustatud tõuge säilitada.

Walesi prints osaleb ka kampaanias, mis toetab vanemate kui kaheaastaste lammaste lihakehade müüki, olgugi, et kohalikud talumehed seda tulusaks ei pea. Tema farmis kaheaastaselt tapetud lambad jõuavad briti hotellide söögilaudadele - Calcot Manor hotelli Tetbury lähedal ning Ritzi Londonis.

1992. aastast alates saavad britid kauplustest osta prints Charles´i poolt loodud Duchy Originals nimelise mahebrändi tooteid. Alustati ubadega, kuid nüüd pakutakse juba igasuguseid hoidiseid, liha, valmistoite, taimseid tinktuure, seemneid, teesid, juuste- ja kehahooldusvahendeid ja isegi šokolaadi.