Võisteldi metsa langetamises, saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täpsussaagimises ja laasimises ning võistlustules olid kuue riigi raievõistlejad. Võistlus on osa Husqvarna/Jonseredi raievõistlejate ettevalmistusest raie maailmameistrivõistlusteks.
Soome, Venemaa, Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene raievõistlejate meeskonnad treenisid Luua Metsanduskooli territooriumil ja õppemetsades rootslasest raie maailmameistri Lars Strandelli juhendamisel.

"Aasta-aastalt lähevad võistlused professionaalsemaks ning eri riikidest pärit võistlejate vahel toimub tihe rebimine. Väga hea meel on, et esikoht jälle Eestisse tuli,“ ütles Husqvarna Eesti tegevjuht Jaanus Vahesalu ja lisas, et võistlustel on oluline koht metsamehe ameti populariseerimisel.

„Eestis toimuv laager on väga kõrgetasemeline ning võistlejate seas ääretult hinnatud, sest Luua Metsanduskooli korralduslik pool on maailmatasemel ja võrreldav MMi korraldusega. Eeskätt on hinnas Eesti kohtunikud, kes on erapooletud ja ei tee üheski osas möönduseid mitte kellelegi. Suure tõenäosusega tuleb järgmine maailmameister just Luual laagris olnud raievõistlejate hulgast,“ rääkis Vahesalu.

Iga kahe aasta järel toimuvad raie maailmameistrivõistlused peetakse sel aastal 10.-13 septembrini Šveitsis, Brienzis. Iga osalev riik saadab võistlusele kolmest kogenud raieprofessionaalist ja ühest juuniorist koosneva võistkonna. Eestit esindavad tänavu Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Sulev Tooming ja juunior Jarro Mihkelson.

Eesti meeskond tuli maailmameistriks 2006. aastal Otepääl toimunud 27. raie maailmameistrivõistlustel, 2008. aastal pälviti 15. koht, 2010. aastal jõuti 3. kohale ja individuaalarvestuses tuli Andres Olesk maailmameistriks. 2012. aastal sai Eesti meeskond 8. koha.