„Rakvere sead kasvavad siinsamas Eestimaal, 25 seafarmis ja kogu ahelat juhime me ise alates söödatootmisest, sealt edasi seakasvatuse ja lihatoodete tootmiseni välja,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Teet Soorm. Uuringud näitavad, et eestimaalane eelistab kodumaist toitu ning ainult kodumaist või peamiselt kodumaist värsket liha eelistab lausa üle 80% Eesti tarbijaist.

„Rakvere Lihakombinaadi lihalõikuses olev värske sealiha on eestimaine ja pärit Rakvere enda seafarmidest. Me saame garanteerida tarbijatele ja klientidele lihatoodete kõrge kvaliteeditaseme. Rakvere tootepakendil olev märk Eesti Siga näitabki, et need tooted on valmistatud Eestis kasvatatud sigade lihast,“ lisas ta.

Rakvere Farmides kasvatatakse aastas üle 250 000 sea, mis moodustab tervelt 40% Eestis kasvatatud nuumsigadest. „Sigu kasvatatakse Eestis nii palju, et liha jätkub kõigile eestimaalastele ja jääb veel ülegi. Nii rändab osa elussigadest ja sealihast teistessegi riikidesse,“ selgitas Soorm seakasvatuse olulisust Eestis. Eesti inimene sööb aastas keskmiselt 32 kg sealiha, millest ligi pool moodustavad Rakvere värske liha ja lihatooted.