Mõttuse sõnul on märg hein kehvema kvaliteediga ja ei sobi igale loomale. "Kes piima annavad, need saavad paremat heina ja need, kes piima ei anna, need saavad kehvemat."

PRIA rohumaade hooldamistööde tähtaega edasi ei lükka. "Niitmistähtaeg on kirjas maaeluministri määruses ja tähtaja pikendamine eeldab samuti ministeeriumi otsust ja määruse muudatust," lausus PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.

Maaeluministeeriumi taimekasvatussaaduste büroo juhataja Erkki Miller selgitas, et ministeeriumi otsus tähtaega mitte pikendada tuleneb põhjusest, et suvi ei olnud vihmane kõikides Eestimaa piirkondades.

„PRIA-sse laekunud teatiste arv, kus taotleja annab teada, et ei jõua tähtajaks nõudeid täita, on võrreldav eelmise aasta teatiste arvuga, mistõttu puudub alus väita, et tegemist oleks üle-eestilise kogu sektorit hõlmava probleemiga," sõnas Miller.

Tähtaja edasilükkamine tooks endaga kaasa ka PRIA kontrolliprotseduuride ajalise edasilükkumise, mis võib seada ohtu pindalatoetuste väljamaksmise.

Miller nõustub, et on piirkondi, kus vihma on olnud keskmisest enam. "Seepärast oleme taotlejatele, kellel on rohkete sademete tõttu probleeme niite kokkukogumisega, teada andnud, et nad teavitaksid tekkinud probleemidest PRIAt."

Avalduses tuleb kirjeldada hooldustöid takistavaid asjaolusid ja esitada ühtlasi tõend selle kohta, miks pole olnud võimalik minimaalseid hooldusnõudeid täita. Esitatud avalduse ja andmete põhjal kontrollib PRIA teavituses toodud asjaolusid ja kui need osutuvad tõepoolest erandlikeks, siis on võimalik toetuse maksmine ka tähtajaks hooldamata aladele.