Uue traktori turuletoomine on põhjalik. Sellest annab tunnistust näiteks asjaolu, et selle aasta esimese paari kuuga ehitati paarkümmend masinat, mis hakkasid tööle Soome ja Rootsi metsafirmades. Seejärel pandi teadlikult tootmine seisma, et oodata tagasisidet ja teha uuringuid masinate käitumisest reaalsetes tööolukordades. Siis tehti olemasolevale variandile veel rida pisimuudatusi ja nüüd onn Ponsse Scorpion taas seeriatootmises. Tänavu on plaanis valmis saada sadakond traktorit.

Muuhulgas ka Ponsse metsatraktoreid maale toova ASi Konekesko Eesti metsamasinate tootejuht Tarmo Saks tõi kõige suurema, olulisema ja samas ka kõige enam tööd mõjutava uuendusena esile Scorpioni kolm raami, mis seisavad koos kahe liigendiga. Masina raskuskese on viidud võimalikult madalale. Selline lahendus tagab, et juhikabiin seisaks alati n-ö loodis, sõltumata maapinna ebatasasustele. Kolmest eraldi raamiosast koosnevat kandmikku teised harvesteritootjad pole siiani kasutanud,.

Teine suurem uuendus on see, et nool paikneb Scorpionil otse kabiini kohal, mis esiteks annab juhile senisest avarama väljavaate, teiseks saab juht olla samal joonel masina põhilise tööorganiga. Nõnda on töö loomulikum, ära jäävad n-ö pimedad alad, mis paratamatult tekkivad kabiini kõrval asetseva noole puhul.

„Katsetööde tulemusena võib öelda, et harvendusraiete puhul aitab noole selline asend suurendada tootlikkust 20%. Lageraide puhul pole efekt nii suur, ent tootlikkus paraneb sealgi,“ kirjeldas Saks. „Enne Scorpioni kasutuselevõttu saadab Ponsse uue masinaga kaasa ka oma tehase spetsialisti, sest varasemate masinatega harjunud operaatorid vajavad Scorpionile üleminekul natuke koolitamist. Selle masinaga on töövõtted lihtsalt veidi teistsugused.“

Ponsse näol on tegemist ühest küljest klassikalise perefirmaga, kellele kuulub 60% Ponsse Plc osakutest. Selle perekonna moodustavad kolm venda – kontserni müügidirektor Jarmo Vidgren, juhatuse esimees Juha Vidgren ja vanim vendadest Janne Vidgren, kes hoolitseb ettevõtte ekspordi juhtimise eest.

Tänavu loodab Konekesko Eestis müüa 16–17 Ponsse metsatraktorit, mis tähendab Ponssele kõigi aegade parimat tulemust siinsel turul.