Kogu perekonna vooruslikkuse seab kahtluse alla värske avastus, et ka seeneliik Candida tropicalis on võimeline suguliselt paljunema. "Tundub, et tõeliselt aseksuaalsed seened on pigem erand kui reegel," märkis Browni ülikooli bioloog Richard Bennett.

Turvalises elukeskkonnas võib olla mittesugulisel teel paljunemine parim valik, mis aitab seentel oma edukaks osutunud geneetilist materjali stabiilsena hoida. Keskkonna vaenulikuks muutudes on mõistlikum ümber lülituda sugulisele paljunemisele, et kiirendada evolutsiooniliste muutuste teket ja levikut, mis omakorda aitaks muutunud keskkonnas kohaneda.

C. tropicalise juhuslik seksuaalne loomus võib tähendada, et see seeneliik suudab seniarvatust kiiremini muutuda, mistõttu võivad sel tõhusamalt areneda ka nakatamisvõimelisus või ravimiresistentsus, ehk omadus jääda ellu mingi ravimi toimest hoolimata.

Benneti teadlasterühm avastas, et C. tropicalise paaritumine sõltub liigikaaslase eritatavatest feromoonidest. Hetkel on aga selgusetu, mis sugutungi vallandab. Selle tuvastamine võimaldaks leida kinnitust hüpoteesile, et see seeneliik kasutab sugulist paljunemist ellujäämistaktikana.