Endiselt jäävad kehtima nõuded, et loomafarmi territooriumile võib Leedust ja Poolast saabunud elusloomade veok siseneda alles peale transpordivahendi täiendavat desinfitseerimist Eestis (desinfitseerimiseks sobivad kloori sisaldavad desovahendid nagu 5%-line kloramiinlahus, naatriumhüpokloritilahus, kloorlubi, Halamid ja Virkon S lahjenduses 1:200). Meetmete täitmine peab olema dokumentaalselt tõestatud.

Kehtima jääb ka sigade kuumtöötlemata sööda sisseveo keeld Eesti Vabariiki Leedu ja Poola teatud piirkondadest (Trakai ja Šalčininkai rajoonidest (Vilniuse maakonnas); Lazdijai, Varena, Alytuse ja Druskininkai rajoonidest (Alytuse maakonnas); Podlaasia vojevoodkonnast).

Et vältida haiguse leviku riski Eestisse, tuletab Veterinaar- ja Toiduamet loomapidajatele ja elusloomade vedajatele meelde, et nad täidaksid rangelt bioohutusmeetmeid.

Sigade aafrika katk on väga nakkav haigus, mille kulg võib olla üliäge ning mida iseloomustab kõrge palavik, täielik isutus, verevalumid nahal ja siseorganites ning surm 7 – 10 päeva jooksul pärast haigustunnuste ilmnemist. Suremus võib küündida 100%-ni.

Haigus on kiire levikuga ja tekitab suurt majanduslikku kahju. Kõik haiged ja haiguskahtlusega seakarjad hävitatakse.