Sel aastal otsustas maaeluministeerium koostöös Eestimaa Talupidajate Keskliiduga (ETKL) pakkuda bussireise ka otse neile, kes sellest kõige rohkem puudust võivad tunda.

Seetõttu saavad võimaluse talude külastamiseks Vinni, Haiba ja Tartu Käopesa lastekodu ning Keila SOS Lasteküla lapsed, erivajadusega lapsed Viira Kodust ja Rae vallast ning Tori ja Rae valla suurpered. Kokku sõidab taludega tutvuma kaheksa bussitäit lapsi.

„On äärmiselt oluline pakkuda tasuta sõite neile lastele ja noorukitele, kel tavaelus selliseid võimalusi napib. Loodan, et osa nendest noortest, kes tänavu avatud talusid külastavad, leiavad tulevikus tee põllumajandusharidust andvatesse koolidesse ja põllumajandusega seotud ameti juurde,“ ütles ETKL-i juhatuse liige Kerli Ats. "Paljud talud on meile neil reisidel toeks ja abiks."

Talud, kes pakuvad lastele sooja lõunasööki, on Raja talu, Puusepa Mesindustalu, Suureoja Talu, Muuksi Talu, Kaina Talu, Panga hobitalu, Saidafarm ja Sirgu talu.

Avatud talude päeva lõunasupp.

Ettevõtted, kes panustavad laste kingikotti, on Maheleib, Everti 2 talu, Tõrvaaugu Mahe Talu, Epi talu, E-piim, Saku Õlletehas, Briis.

Avatud talude päev avatakse piduliku golfilöögiga 20. juulil kell 14 Maamehe Golfi talus Võrumaal. Üritus on tasuta ja kõik on oodatud.

Avatud talude päeval osalevaid talusid ja nende programme näeb veebilehelt www.avatudtalud.ee. Talusid aitab üles leida mobiilirakendus Navicup ning talude mitmekesisuses hõlbustavad orienteerumist avatud talude päeva ametlik meediapartner Maaleht ja suur sõber TV3.