Esimest korda toimub noortaluniku võistlus Türi lillelaadal. „Kutsevõistlused on läbi aastate olnud õpilaste seas populaarsed ning nüüd oleme otsustanud selle veelgi suurema publiku ette tuua, et innustada noori taluniku mitmekülgset ametit valima,“ ütles võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi.

Noortaluniku kompleksvõistlusel pannakse proovile teadmised, kiirus ja oskused kümnel võistlusalal: teadmiste test, veiste eluskaalu määramine, või valmistamine, traktori täpsussõit, põllutööriistade haakimine traktorile, põllu suuruse määramine sammudega, palgi saagimine käsisaega, kodumaiste puiduliikide määramine välisel vaatlusel, kartulite noppimine ning ajalooliste talutööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine.

Võistluste käigus selgitatakse välja iga ala võitja ning kümne ala koondarvestuse parim on „Noortalunik 2015“. Kümne ala parim neiu saab „Noortaluperenaine 2015“ tiitli.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Sihtasutusega Innove.