Tartumaa Põllumeeste Liidu liikme Järveotsa Vutifarmi omaniku Ülo Pullisaare sõnul, kes on vutikasvatusega tegelenud 34 aastat, on tekkinud olukord, kus turunõudlus on väiksem kui vutimunade toodang. „Võrreldes eelmise aastaga, mil mune talveperioodil alati nii palju ei jätkunud, kui kauplused soovisid, suurendasime toodangut. Kuid kahjuks pole turunõudlus sellele järele tulnud,“ rääkis Ülo Pullisaar.

Aastas toodetakse teadaolevalt Euroopa suurimas Järveotsa Vutifarmis 6 miljonit muna ja 3 tonni vutiliha. Kuu aja pärast valmib uus lihavuttide tibula, mis võimaldab toota 50 tonni tervislikku vutiliha aastas. Vutimune eksporditakse ka Lätti ja Soome.

Tartumaa Põllumeeste Liidu esimehe Jaan Sõrra sõnul on tõestatud, et vutimunad on kanamunadest tunduvalt tervislikumad, sest neis on kõrge omega-3 rasvhapete tase, mis organismile ülivajalik. See on saavutatud tänu söötadele, mis on välja töötatud koostöös Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli teadlastega. Kui kanamunad põhjustavad mõnedele inimestele allergiat, siis vutimunade puhul pole seda kordagi täheldatud.

Lastekodud saavad need kätte Tartumaa Põllumeeste Liidust, Jalaka 48, teatades mõned päevad ette ttl@kodu.ee või tel 736 6955.