Eesti viljatöötlemist viivad edasi kolm suuremat ettevõtet. Söödavilja ostab kokku ja loomasööda tootmisega tegeleb Scandagra Eesti oma Viljandi tehases. Igapäevase töö kõrvalt kaasajastab ettevõte seda pidevalt ning sel nädalal avatakse taas uus tootmisliin.

Ettevõtte viljakokkuostu juht Marge Pähkel ütles, et nõuded just omatoodanguks mineva vilja jaoks on eriti kõrged ning kokkuostetava vilja kvaliteet tõuseb iga aastaga.

Scanola Baltic töötleb rapsi ja rüpsi. Ka see tehas on läbinud tugeva uuenduskuuri, töös on head pressid ning tootmisvõimsus kasvab. Oluline toode on õli, kuid põllumeestele on sama tähtis ka rapsikook.

Toiduvilja väärindab suures osas Tartu Mill, kelle toidujahu, helveste, kruupide jms sortiment laieneb kogu aeg.

Tartu Millil on suur huvi nisusordi ’Manu’ vastu. Selle kasvatamine on hääbumas, ent sort annab eriti hea kvaliteediga nisujahu.